Υλικά
Καλή επιτυχία!!!
1/2 κιλό ρεβύθια
150γρ. λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας σόδα
αλάτι
[post_ad]
150γρ. λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας σόδα
αλάτι
[post_ad]
Εκτέλεση
Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι.
Το πρωί τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη τα πασπαλίζουμε με τη σόδα και τα
τρίβουμε με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε να σταθούν 1/2 ώρα περίπου. Τα ξεπλένουμε καλά
με νερό και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα
στη φωτιά να βράσουν.Μόλις πάρουν βράση αρχίζουμε να τα ξαφρίζουμε. Όταν δεν βγάζουν
πια αφρό ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα επίσης, προσθέ-
τουμε το λάδι και το ανάλογο αλάτι και αφήνουμε να είναι χυλωμένα, τότε, διαλύουμε
καλά 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με λίγο κρύο νερό, το ρίχνουμε μέσα στα ρεβύθια και
αφού πάρουν ακόμα μια βράση είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε
μπόλικο λεμονάκι.
Από το βράδυ της προηγούμενης μέρας μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι.
Το πρωί τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη τα πασπαλίζουμε με τη σόδα και τα
τρίβουμε με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε να σταθούν 1/2 ώρα περίπου. Τα ξεπλένουμε καλά
με νερό και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα
στη φωτιά να βράσουν.Μόλις πάρουν βράση αρχίζουμε να τα ξαφρίζουμε. Όταν δεν βγάζουν
πια αφρό ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα επίσης, προσθέ-
τουμε το λάδι και το ανάλογο αλάτι και αφήνουμε να είναι χυλωμένα, τότε, διαλύουμε
καλά 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με λίγο κρύο νερό, το ρίχνουμε μέσα στα ρεβύθια και
αφού πάρουν ακόμα μια βράση είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε
μπόλικο λεμονάκι.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου