RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ζαρκάδι στο φούρνο (Σερβία)

Υλικά


1 1/2 κιλό μπούτι ζαρκάδι
δενρολίβανο
100γρ. λαρδί
φασκόμηλο
κέδρος
100γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τετραγωνάκια ψωμιού τηγανισμένο με βούτυρο


Συνταγή Ζαρκάδι στο φούρνο (Σερβία)
Εκτέλεση


Παίρνετε ένα μπούτι ζαρκαδιού, το ξεκοκκαλίζετε, το πλένετε και το στραγγίζετε. Αφαιρείτε το δέρμα με 
προσοχή για να μη καταστραφή. Περιχύνετε το με ψιλοκομμένο λαρδί, με το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τον 
κέδρο το αλατοπιπερώνετε τοποθετείτε ξανά το δέρμα πάνω από τα καρυκεύματα και το δένετε. Το δέσιμο θα 
βοηθήσει το μπούτι να διατηρήσει το σχήμα του. Αφού το ετοιμάσετε το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 
το λάδι και το καβουρδίζετε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας το συνεχώς για να ροδίσει ομοιόμορφα. Όταν 
ροδίσει το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το βάζετε σε μέτριο φούρνο για μία περίπου ώρα, περιχύνοντας το 
κάθε τόσο με τη σάλτσα του καβουρδίσματος. Λίγο πριν το βγάλετε απο το φούρνο κόβετε το δέσιμο και 
αφαιρείτε το δέρμα από το κρέας. Αφήνετε το κρέας να ψηθεί λίγο ακόμη. Σερβίρετε το ζαρκάδι σε μια οβάλ
πιατέλα κομμένο σε λεπτές φέτες και το γαρνίρετε με ολόκληρες ψητές πατάτες, με σωταρισμένα μπιζέλια και 
με κλωνάρια απο ραδίκια.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0