Ουμ Αλί (μητέρα του Αλή) είναι ένα εξαίσιο επιδόρπιο από την Αίγυπτο στο αλάτι και πιπέρι. Μπορεί να συγκριθεί με πουτίγκα ψωμιού. Είναι πολύ ωραίο να το σερβίρετε με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σαντιγί ή παγωτό βανίλια στην κορυφή.
Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας
1 μικκρο κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού φιστίκια, χωρίς κέλυφος, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρια πεύκων
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
Νιφάδες καρύδας 2 ποτήρια (ανάλογα με το γούστο σας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξετυλίξτε τα φύλλα σφολιάτας και τοποθετήστε σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 15 λεπτά. Θέλετε το φύλλο σφολιάτας να είναι χρυσό και διογκωμένο. Αφαιρέστε από το φούρνο. Μην κλείσετε τον φούρνο! Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεται μέσα σε λίγα λεπτά με την ίδια θερμοκρασία. Σπάστε τη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια (περίπου 4 εκατοστά. Προσθέστε τα καρύδια και την καρύδα και αναμίξτε τα καλά και ομοιόμορφα κατανεμημένα. Βάζουμε το μείγμα με τα καρύδια, την καρύδα και την σφολιάτα σε μικρό βουτηρωμένο ταψάκι. Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμαι το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια, και το νερό σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 3-5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Ρίχνουμε το γάλα πάνω από το μείγμα σφολιάτας καρύδας, καρυδιών. Ρίχνουμε κρέμα γάλακτος από πάνω και το ψήνετε χωρίς κάλυμα για 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας
1 μικκρο κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού φιστίκια, χωρίς κέλυφος, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρια πεύκων
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
Νιφάδες καρύδας 2 ποτήρια (ανάλογα με το γούστο σας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξετυλίξτε τα φύλλα σφολιάτας και τοποθετήστε σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 15 λεπτά. Θέλετε το φύλλο σφολιάτας να είναι χρυσό και διογκωμένο. Αφαιρέστε από το φούρνο. Μην κλείσετε τον φούρνο! Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεται μέσα σε λίγα λεπτά με την ίδια θερμοκρασία. Σπάστε τη σφολιάτα σε μικρά κομμάτια (περίπου 4 εκατοστά. Προσθέστε τα καρύδια και την καρύδα και αναμίξτε τα καλά και ομοιόμορφα κατανεμημένα. Βάζουμε το μείγμα με τα καρύδια, την καρύδα και την σφολιάτα σε μικρό βουτηρωμένο ταψάκι. Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμαι το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια, και το νερό σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 3-5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Ρίχνουμε το γάλα πάνω από το μείγμα σφολιάτας καρύδας, καρυδιών. Ρίχνουμε κρέμα γάλακτος από πάνω και το ψήνετε χωρίς κάλυμα για 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου