RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Υλικά



Πεντακόσια πενήντα γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
εξι γρ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το αλεύρι
Διακόσια πενήντα γρ. αξεφλούδιστο αμύγδαλο ολόκληρο ελαφρώς καβουρδισμένο (5 λεπτά στο φούρνο στους 170)
Διακόσια εξήντα γρ.  Βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Εκατό γρ. ζάχαρη
Μια βανίλια σε σκόνη
Τριάντα γρ. λικέρ αμαρέτο ( προαιρετικά )
Λίγο ανθόνερο
Ένα κιλό ζάχαρη άχνη


Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Εκτέλεση


Βάζετε στον κάδο του μίξερ το Βούτυρο τύπου Κερκύρας, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ και χτυπάτε τα υλικά καλά και υπομονετικά αρχίζοντας από μικρή ταχύτητα και ανεβάζοντας την ταχύτητα σιγά-σιγά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα ελαφρώς αφράτο.
Χαμηλώνετε ταχύτητα και ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα να ανακατευτούν καλά.
Τέλος ρίχνετε σιγά σιγά μέσα το μίγμα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν τα υλικά ένα ομοιογενές μίγμα.
Αλευρώνετε ελαφρά μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε επάνω το μίγμα του μίξερ με το χέρι σας.
Πλάθετε μικρά κουραμπιεδάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί του φούρνου που έχετε ακουμπήσει επάνω του ένα λαδόχαρτο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα.
Αφού τους βγάλετε, τους αφήνετε να κρυώσουν και τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο.
Αμέσως μετά τους πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Όταν τους βάλετε στην πιατέλα τους ξαναπασπαλίζετε.


Καλή Επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0