RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κακαβιά Κρήτης

Υλικά

1 κιλό ψάρια παχιά (μπορεί να είναι κι ανάμεικτα: μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο, μπαρμπουνάκια, φαγκρί)
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 μάτσο σέλινο
6 μεγάλα καρότα κομμένα μπαστουνάκια
6 κολοκύθια μέγάλα κομμένα σε μπαστουνάκια
10 πατάτες μεγάλες
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξινό

[post_ad]
Κακαβιά Κρήτης
Εκτέλεση

Απλώνουμε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας μια γενναία ποσότητα ελαιόλαδο.
Βάζουμε μία στρώση κρεμμύδια.
Πάνω από τα κρεμμύδια απλώνουμε τα σέλινα.
Πάνω από τα σέλινα στρώνουμε τα καρότα.
Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να φαίνεται.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Μετά βάζουμε μια στρώση κολοκύθια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο και συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να φαίνεται.
10 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει στα τέσσερα.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να φαίνεται και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Σε 5 λεπτά δοκιμάζουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Αν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε το αλάτι.
Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και αλατίσει τα ψάρια.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να φτάσει μέχρι τα ψάρια.
Σκεπάζουμε ώστε το ψάρι να ψηθεί με τον ατμό από τα λαχανικά.
Έχουμε το νου μας, ωστόσο, να προσθέτουμε νερό όταν αυτό εξατμίζεται.
Αλατίζουμε.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το είδος των ψαριών που έχουμε επιλέξει. Γι’ αυτό δεν ξεχνάμε κάθε τόσο να τσεκάρουμε το ψάρι μας και το νερό αν χρειάζεται συμπλήρωμα.
Όταν μαγειρευτούν διαλύουμε το ξινό σε λίγο νερό και το προσθέτουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για λίγη ώρα.
Σερβίρεται αυτό το φαγητό έτσι όπως είναι μέσα σε μια σουπιέρα.
Βγάζεις πρώτα το ψάρι και μετά τα λαχανικά. Στο τέλος ρίχνεις και το ζουμάκι που έχει σχετικά μείνει λίγο. Να θυμάστε δεν είναι σούπα.
Δοκιμάζετε κι αν θέλετε συμπληρώνετε λεμονάκι.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0