RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Λαχανόρυζο

Υλικά

1 κρεμμύδι λιωμένο στο multi
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλυτζάνι λάδι
1 κύβο knorr βοδινού
Μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι

[post_ad]
Λαχανόρυζο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ροδίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον μαιντανό, τον πελτέ, τον κύβο knorr και το ζεστό νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 45-50 λεπτά. Θέλουμε το λάχανο να έχει μαλακώσει τελείως.

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, μαζί με ένα ποτήρι νερό, ανακατεύοντας πολύ καλά στην αρχή.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρουμε απ’ την εστία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0