RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πιλάφι ιντιεν (Ινδία)

Υλικά


1/2 κιλό ρύζι
12 φιλέτα γλώσσας (ψάρι)
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά κάρρυ
5 κουταλιές φυστικόλαδο
1 μήλο φιρίκι
1 ποτήρι ανθόγαλο
3 κουταλιές αλεύρι
αλάτι

Πιλάφι ιντιεν (Ινδία)

Εκτέλεση


Ρίχνετε το ρύζι σε βραστό, αλατισμένο νερό και το ανακατεύετε κάθε τόσο. Πριν παραβράσει το βγάζετε από τη φωτιά, 
του ρίχνετε κρύο νερό, το σουρώνετε και το απλώνετε ανάμεσα σε δύο πετσέτες. Για να στεγνώσει και να μείνει το 
ρύζι σπυρώτο το τοποθετείτε για μερικά λεπτά, όπως είναι απλωμένο ανάμεσα στις πετσέτες σε χλιαρό φούρνο. Ετοιμάζετε
ταυτόχρονα τη σάλτσα με τα φιλέτα της γλώσσας. Καβουρδίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, και το μήλο τριμμένο.
Διαλύετε το κάρρυ με λίγο νερό με λεμόνι, τα σκουπίζετε με ένα πάνι τα πιέζετε με την παλάμη σας, τα αλευρώνετε και τα 
τηγανίζετε μέσα σε καυτό βούτυρο. Σερβίρετε σε μια πράσινη πήλινη πιατέλα το ρύζι μόλις το βγάλετε από το φούρνο και
τοποθετείτε από πάνω διπλωμένα τα φιλέτα της γλώσσας και περιχυμένα με τη σάλτσα. Τέλος περιχύνετε την πιατέλα με την
υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0