Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, μέσα σε ένα κιλό αλατισμένο νερό ρίχνετε μισό κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, μέρος του
μαϊντανού το σκόρδο, τη δάφνη και λίγους κόκκους πιπέρι. Μόλις πάρουν βράσει ρίχνετε μέσα το αρνί, κομμένο
σε κομμάτια. Όταν δείτε ότι ψήθηκε το βγάζετε και σουρώνετε το ζουμί του. Ψιλοκόβετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
και το μαρένετε σε μια κατσαρόλα, με 20γρ. βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και τα περιχύ-
νετε με τα 3/4 του ζουμιού. Τέλος ρίχνετε το γιαούρτι. Μόλις η σάλτσα πάρει βράσει προσθέτετε το κρέας,
το ανακατεύετε μερικά λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε μία λεκανίτσα χτυπάτε τα κροκάδια, ρίχνετε
λίγη πάπρικα και χυμό λεμονιού και το προσθέτετε στη σάλτσα του κρέατος. Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε μέσα
το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζετε, με μαϊντανό και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
800γρ. ψαχνό αρνίσιο
40γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο
1 φύλλο δαφνης
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι
μια χούφτα μαϊντανό
2 κροκάδια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
άνηθος (ξερός)
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, μέσα σε ένα κιλό αλατισμένο νερό ρίχνετε μισό κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, μέρος του
μαϊντανού το σκόρδο, τη δάφνη και λίγους κόκκους πιπέρι. Μόλις πάρουν βράσει ρίχνετε μέσα το αρνί, κομμένο
σε κομμάτια. Όταν δείτε ότι ψήθηκε το βγάζετε και σουρώνετε το ζουμί του. Ψιλοκόβετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
και το μαρένετε σε μια κατσαρόλα, με 20γρ. βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και τα περιχύ-
νετε με τα 3/4 του ζουμιού. Τέλος ρίχνετε το γιαούρτι. Μόλις η σάλτσα πάρει βράσει προσθέτετε το κρέας,
το ανακατεύετε μερικά λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε μία λεκανίτσα χτυπάτε τα κροκάδια, ρίχνετε
λίγη πάπρικα και χυμό λεμονιού και το προσθέτετε στη σάλτσα του κρέατος. Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε μέσα
το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζετε, με μαϊντανό και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου