RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πασχαλινά κουλουράκια (με αμμωνία)

Υλικά

14 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια αμμωνία
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 Βιτάμ μεγάλο
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
Ροδόνερο
Συνταγή Πασχαλινά κουλουράκια (με αμμωνία)

Εκτέλεση

Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 4 αυγά με 3 φλιτζάνια ζάχαρη. Αφού τα χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε στο μείγμα 1 μεγάλο πακέτο Βιτάμ, 1 φλιτζάνι γάλα και 3 κουταλάκια αμμωνία με αυτή τη σειρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε 14 φλιτζάνια αλεύρι σταδιακά ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι πλέον και όχι με μίξερ μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Κατά βάση τα πασχαλινά κουλουράκια είνια στο μέγεθος μιας παλάμης στρογγυλά με μια τρύπα στη μέση (σαν μηδενικό αλλά στρογγυλό). Αν τα θέλετε πιο γλυκά αφού τα ψήσετε για 20 με 30 λεπτά μπορείτε να τα γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη αφού πρώτα τα αλείψετε με ένα πινέλο με ροδόνερο ή βανίλια αραιωμένη σε νερό για άρωμα και για να στερεωθεί η άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0