RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Φιλέτο κοτόπουλου με σπαράγγια

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
10 σπαράγγια βρασμένα

Για τη σως μουστάρδας με μέλι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνετε καλά, τα ακουμπάτε στη σχάρα και την τοποθετείτε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετείτε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 25 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, κόβετε ένα και να ελέγχετε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του.
Αν δείτε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ζεματάτε τα σπαράγγια μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για πέντε λεπτά και σερβίρετε με τη σως και το κοτόπουλο.

Για τη σως μουστάρδας με μέλι
Μια εύκολη σως με μοναδική γεύση που νοστιμίζει το κρέας σας. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0