Υλικά
Ξεχωριστός και πεντανόστιμος θαλασσινός μεζές!
Για 4 έως 6 άτομα
Χταπόδια baby 1 1/2 κιλό
2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 κιλό ντομάτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τa χταπόδιa, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε τa χταπόδιa από την κατσαρόλα και τa κόβετε σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά τa χταπόδιa στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το καλαμάρι και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Προσθέτετε την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 15 λεπτά έως ότου τα χταπόδια και το καλαμάρι είναι τρυφερά και έχει εξατμιστεί πολύ από το ζουμί στη κατσαρόλα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με κομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
Ξεχωριστός και πεντανόστιμος θαλασσινός μεζές!
Για 4 έως 6 άτομα
Χταπόδια baby 1 1/2 κιλό
2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 κιλό ντομάτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χταπόδια baby κρασάτα με καλαμαράκια |
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τa χταπόδιa, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε τa χταπόδιa από την κατσαρόλα και τa κόβετε σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά τa χταπόδιa στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το καλαμάρι και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Προσθέτετε την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 15 λεπτά έως ότου τα χταπόδια και το καλαμάρι είναι τρυφερά και έχει εξατμιστεί πολύ από το ζουμί στη κατσαρόλα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με κομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου