RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πατατόπιτα με πράσα

Υλικά

Γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα
Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό πατάτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
220 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
240 ml γάλα
λίγο αλάτι και πιπέρι
Πατατόπιτα με πράσα
Πατατόπιτα με πράσα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο, μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτετε λίγο νερό ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες, ανοίξτε δύο φύλλα για ταψί 22άρι. Το φύλλο να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Τσιγαρίζεται τα πράσα να μαλακώσουν και τα αποσύρεται από την φωτιά.
Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το γάλα, το μοσχοκάρυδο τα πράσα και το σκόρδο λιωμένο και τα ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0