Υλικά
Γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο, μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτετε λίγο νερό ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες, ανοίξτε δύο φύλλα για ταψί 22άρι. Το φύλλο να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τσιγαρίζεται τα πράσα να μαλακώσουν και τα αποσύρεται από την φωτιά.
Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το γάλα, το μοσχοκάρυδο τα πράσα και το σκόρδο λιωμένο και τα ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό πατάτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
220 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
240 ml γάλα
λίγο αλάτι και πιπέρι
220 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
240 ml γάλα
λίγο αλάτι και πιπέρι
Πατατόπιτα με πράσα |
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο, μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτετε λίγο νερό ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες, ανοίξτε δύο φύλλα για ταψί 22άρι. Το φύλλο να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τσιγαρίζεται τα πράσα να μαλακώσουν και τα αποσύρεται από την φωτιά.
Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πατάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το γάλα, το μοσχοκάρυδο τα πράσα και το σκόρδο λιωμένο και τα ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου