Υλικά
(για περίπου 20 τμχ.)
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 γρ. ο καθένας, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
Καλή επιτυχία!!!
(για περίπου 20 τμχ.)
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση λάπα (περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά)
1 κουταλιά σούπας ξίδι
120 γρ. (4 - 5 φέτες) μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 αυγό
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουταλιά σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ούζο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
και στο τηγάνι ελαιόλαδο!
1 κουταλιά σούπας ξίδι
120 γρ. (4 - 5 φέτες) μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 αυγό
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουταλιά σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ούζο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
και στο τηγάνι ελαιόλαδο!
![]() |
Κλασικοί ελληνικοί κεφτέδες |
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 γρ. ο καθένας, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου