Υλικά
1 πακ. μακαρονάκι κοφτό
Φιλέτο στήθος από ένα κοτόπουλο
3-4 τομάτες ώριμες
1/3 φλ. λάδι
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
3-4 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι...πιπέρι...
1 κ.γλ.ζάχαρη
300 γρ. τυρί gouda
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το φιλέτο. Το κόβουμε μπουκίτσες....
Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι. Αραδιάζουμε τα κομμάτια φιλέτου και τα ροδίζουμε.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά κομμένη ροδέλες, να σωταριστούν,
μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, χοντροκομμένο και το σωτάρουμε να αναδείξει
το άρωμά του.
Διαλύουμε τον πελτέ στον πάτο του τηγανιού και προσθέτουμε τις φρέσκες τομάτες
ψιλοκομμένες (αφού τις ξεφλουδίσαμε και τις ξεσποριάσαμε)....
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να "δέσει"
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια για 6-8'.
Τους ρίχνουμε κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε....
Έχουμε τρίψει το μισό τυρί και έχουμε κόψει το άλλο μισό σε κομματάκια.
Σε ταψάκι ή πυρεξάκι, σκορπίζουμε τριμμένο τυρί και ρίχνουμε τα μακαρονάκια.
Προσθέτουμε κομμάτια τυρί και ρίχνουμε τη σάλτσα κοτόπουλου. Ανακατεύουμε ελαφρά
να πάει παντού....Βάζουμε σκόρπια τα υπόλοιπα κομμάτια τυριού και καλύπτουμε με το
υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180* για 30' περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί, να γίνει κρέμα και
να πάρει ροδοψημένο χρώμα !
Καλή επιτυχία!!!
1 πακ. μακαρονάκι κοφτό
Φιλέτο στήθος από ένα κοτόπουλο
3-4 τομάτες ώριμες
1/3 φλ. λάδι
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
3-4 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι...πιπέρι...
1 κ.γλ.ζάχαρη
300 γρ. τυρί gouda
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το φιλέτο. Το κόβουμε μπουκίτσες....
Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι. Αραδιάζουμε τα κομμάτια φιλέτου και τα ροδίζουμε.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά κομμένη ροδέλες, να σωταριστούν,
μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, χοντροκομμένο και το σωτάρουμε να αναδείξει
το άρωμά του.
Διαλύουμε τον πελτέ στον πάτο του τηγανιού και προσθέτουμε τις φρέσκες τομάτες
ψιλοκομμένες (αφού τις ξεφλουδίσαμε και τις ξεσποριάσαμε)....
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να "δέσει"
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια για 6-8'.
Τους ρίχνουμε κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε....
Έχουμε τρίψει το μισό τυρί και έχουμε κόψει το άλλο μισό σε κομματάκια.
Σε ταψάκι ή πυρεξάκι, σκορπίζουμε τριμμένο τυρί και ρίχνουμε τα μακαρονάκια.
Προσθέτουμε κομμάτια τυρί και ρίχνουμε τη σάλτσα κοτόπουλου. Ανακατεύουμε ελαφρά
να πάει παντού....Βάζουμε σκόρπια τα υπόλοιπα κομμάτια τυριού και καλύπτουμε με το
υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180* για 30' περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί, να γίνει κρέμα και
να πάρει ροδοψημένο χρώμα !
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου