RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μπαρμπούνια στη σχάρα (Γαλλία)

Υλικά


6 μπαρμπούνια των 250γρ. το καθένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες τρυμμένο σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι


Συνταγή Μπαρμπούνια στη σχάρα (Γαλλία)
Εκτέλεση


Διαλέγετε μπαρμπούνια φρέσκα και μέτριου μεγέθους. Τα καθαρίζετε, τα ανοίγετε και αφαιρείτε τα εντόσθια
χωρίς να τα χαλάσετε, τα πλένετε και τα σκουπίζετε προσεχτικά. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον μαϊντανό, προσθέτε
αλάτι, πιπέρι και με το μίγμα αυτό γεμίζετε το άνοιγμα των ψαριών. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχυλίζει η γέμιση
και κλείνετε την σχισμή πιέζοντάς την με τα δάχτυλα σας. Βάζετε στη φωτιά μια πολύ καθαρή σχάρα και μόλις
κάψει ακουμπάτε τα μπαρμπούνια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε ώσπου να ροδίσουν καλά από την μια πλευρά.
Τότε τα γυρίζετε κι απο την άλλη. Όταν ψηθούν τοποθετείτε τα μπαρμπούνια σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με 
λίγο ωμό λάδι και σταγόνες λεμονιού και τα γαρνίρετε με κλωναράκια μαϊντανού, με ντομάτες και φέτες 
λεμονιού. Τα σερβίρετε πολύ ζεστά.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0