Υλικά
3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
Για το Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια νερό
5 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ συνδυάστε όλα τα υλικά (σιμιγδάλι, ζάχαρη, καρύδα, γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα) και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Βουτηρώστε ενα ορθογώνιο ταψάκι και βάλτε το μείγμα σε αυτό.
Διακοσμήστε την επιφάνεια με ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
Αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (30 λεπτά περίπου).
Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το σιρόπι (ζεστό) στο ταψί και επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά.
Αφήνεται να ψυχθεί, στη συνέχεια, και κόβεται σε τετράγωνα.
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια νερό
5 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ συνδυάστε όλα τα υλικά (σιμιγδάλι, ζάχαρη, καρύδα, γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα) και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Βουτηρώστε ενα ορθογώνιο ταψάκι και βάλτε το μείγμα σε αυτό.
Διακοσμήστε την επιφάνεια με ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
Αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (30 λεπτά περίπου).
Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το σιρόπι (ζεστό) στο ταψί και επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά.
Αφήνεται να ψυχθεί, στη συνέχεια, και κόβεται σε τετράγωνα.
Για το σιρόπι
Παρασκευάζεται το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια βαριά κατσαρόλα. Φέρτε το σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το να βράσει καλά. Προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό ακόμα.
Καλή επιτυχία!!!
Παρασκευάζεται το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια βαριά κατσαρόλα. Φέρτε το σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το να βράσει καλά. Προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό ακόμα.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου