RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα lime (Κίνα)

Υλικά

800 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 αβγό και 1 κροκάδι
3 κ.σ.κορν φλάουρ
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Μαρινάδα :
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. μπράντυ
1 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι

Σάλτσα 
lime :
2 λάιμ
2 φλ.τσ.ζωμό κότας
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ.κορν φλάουρ
αλάτι,πιπέρι



Κοτόπουλο με σάλτσα lime (Κίνα)
Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και κατόπιν σε λωρίδες 1/2 εκ. Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30'.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : παίρνουμε το ξύσμα απο τα λάιμ και κατόπιν τα στύβουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας, το χυμό και το ξύσμα και τη βάζουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 2'-3. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο απο τη μαρινάδα και την προσθέτουμε στη σάλτσα, αφήνοντας να βράσει 1' ακόμα.
Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό γουόκ ή βαθύ τηγάνι 3-4 κ.σ. λάδι. Χτυπάμε το αβγό και το κροκάδι. Τυλίγουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, κατόπιν τα περνάμε απο το κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε για 2'-3', μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου περιχυμένα με τη σάλτσα. 

Σημείωση: Αντί για lime μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι, απλά το lime εχει πιο έντονα αρώματα!!
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0