Υλικά
350 γρ. ρύζι γιασεμιού (jasmine rice)
600 γρ. νερό
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1-2 κ.σ. σόγια σως ανοιχτόχρωμη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει σε κατσαρόλα με καπάκι. Ξεπλένουμε το ρύζι αρκετή ώρα, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το ρύζι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20', μέχρι να πιεί το υγρό και να έχει ψηθεί, χωρίς να είναι πλαδαρό. Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το ανακατεύουμε απαλά με πηρούνι, ν' αφρατέψει. Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το σησαμέλαιο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια για 2'. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε το μείγμα στο ρύζι, μαζί με τη σόγια. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.
(Σημείωση: με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύουμε και σκέτο ρύζι jasmine ).
Καλή επιτυχία!!!
350 γρ. ρύζι γιασεμιού (jasmine rice)
600 γρ. νερό
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1-2 κ.σ. σόγια σως ανοιχτόχρωμη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει σε κατσαρόλα με καπάκι. Ξεπλένουμε το ρύζι αρκετή ώρα, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το ρύζι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20', μέχρι να πιεί το υγρό και να έχει ψηθεί, χωρίς να είναι πλαδαρό. Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το ανακατεύουμε απαλά με πηρούνι, ν' αφρατέψει. Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το σησαμέλαιο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια για 2'. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε το μείγμα στο ρύζι, μαζί με τη σόγια. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.
(Σημείωση: με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύουμε και σκέτο ρύζι jasmine ).
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου