RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μοσχάρι με σάλτσα στρειδιών και πιπεριές (Κίνα)

Υλικά

400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα (μόνο το ψαχνό)
400 γρ. πράσινες πιπεριές (ή πράσινες και κίτρινες μαζί)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
3 σκ σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μπαμπού (απο κονσέρβα)
3 κ.σ. σάλτσα στρειδιών ( oyster sauce)
2 κ.σ. ξηρό σέρρυ ή κρασί απο ρύζι
1 κ.γ.κορν φλάουρ
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. ξηρό σέρρυ ή κρασί απο ρύζι
1 κ.γ. σησαμέλαιο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ.ζάχαρη
πιπέρι

Μοσχάρι με σάλτσα στρειδιών και πιπεριές (Κίνα)

  Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε στενές λωρίδες. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα το κρέας για 30' ή περισσότερο. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, το καρότο και το κρεμμύδι σε φέτες, τα σκόρδα στα δύο. Σε αντικολλητικό γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε το καρότο και τις πιπεριές για 2', ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαμπού, το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 1' ακόμα. Αφαιρούμε τα λαχανικά απο το γουόκ, προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρέας, ανακατεύοντας ζωηρά για 3'-4' (αν είναι απο φιλέτο απαιτείται λιγότερο ψήσιμο).Προσθέτουμε το σέρρυ και τη σάλτσα στρειδιών και αφήνουμε 1'-2' να ανακατευτεί καλά με το κρέας. Ρίχνουμε στο γουόκ τα σωταρισμένα λαχανικά και μαζί 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε 1'-2' τη σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0