Υλικά
400ml Γάλα Καρύδας
100g Ζάχαρη Άχνη
4 κρόκους Αυγών
1 κσ σπόρους Σουσαμιού
2 κσ Καρύδα αποξηραμένη
2 κγ Μέντα ψιλοκομμένη
150ml Double Cream ή Κρέμα Γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση
Βάζετε το Γάλα Καρύδας σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Μετά τα ρίχνετε σταδιακά στο γάλα καρύδας ανακατεύοντας ελαφρά.
Έπειτα προσθέτετε τους σπόρους σουσαμιού, την αποξηραμένη καρύδα και την μέντα. Ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες στην κατάψυξη, βγάζετε το σκεύος με το παγωτό και το κουνάτε λίγο αριστερά δεξιά. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία!!!
400ml Γάλα Καρύδας
100g Ζάχαρη Άχνη
4 κρόκους Αυγών
1 κσ σπόρους Σουσαμιού
2 κσ Καρύδα αποξηραμένη
2 κγ Μέντα ψιλοκομμένη
150ml Double Cream ή Κρέμα Γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση
Βάζετε το Γάλα Καρύδας σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Μετά τα ρίχνετε σταδιακά στο γάλα καρύδας ανακατεύοντας ελαφρά.
Έπειτα προσθέτετε τους σπόρους σουσαμιού, την αποξηραμένη καρύδα και την μέντα. Ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες στην κατάψυξη, βγάζετε το σκεύος με το παγωτό και το κουνάτε λίγο αριστερά δεξιά. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου