Τα τυχερά μπισκότα που ολοκληρώνουν κάθε κινέζικο γεύμα, και είναι πολύ νόστιμα!
Υλικά
2 ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
3 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού νερό
χαρτάκια περίπου 8 x 3εκ. (μ x π) με αποφθέγματα επιλογής σας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί.
Χτυπάμε με το σύρμα τ'ασπράδια με τις βανίλιες και το αραβοσιτέλαιο, μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά μεταξύ τους και να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να τρίβεται το υλικό.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών σε αυτό του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ομοιογενή ρευστό χυλό.
Μ'ενα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμoρφα με το κουτάλι για να φτιάξουμε μπισκότα διαμέτρου περίπου 8 εκ.
Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 13 λεπτά (ξέρουμε ότι είναι έτοιμα, όταν οι άκρες τους έχουν γίνει χρυσοκίτρινες).
...Και τώρα αρχίζει το τρέξιμο...(!) Όσο είναι ήδη ζεστά, τα ξεκολλάμε με μια σπάτουλα απ'το χαρτί και τα λυγίζουμε στη μέση, βάζοντας το χαρτάκι με τ'απόφθεγμα/παροιμία ενδιάμεσα.
Ακουμπάμε την κλειστή πλευρά του μπισκότου πάνω στο χείλος μιας κούπας ή ενός φλυτζανιού και λυγίζουμε πάλι στη μέση το μπισκότο για να πάρει το ζητούμενο σχήμα.
Αμέσως μετά, καλό είναι να βάλουμε το μπισκότο σε μια θήκη για muffins για να διατηρηθεί το σχήμα μέχρι να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
2 ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
3 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού νερό
χαρτάκια περίπου 8 x 3εκ. (μ x π) με αποφθέγματα επιλογής σας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί.
Χτυπάμε με το σύρμα τ'ασπράδια με τις βανίλιες και το αραβοσιτέλαιο, μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά μεταξύ τους και να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να τρίβεται το υλικό.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών σε αυτό του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ομοιογενή ρευστό χυλό.
Μ'ενα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμoρφα με το κουτάλι για να φτιάξουμε μπισκότα διαμέτρου περίπου 8 εκ.
Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 13 λεπτά (ξέρουμε ότι είναι έτοιμα, όταν οι άκρες τους έχουν γίνει χρυσοκίτρινες).
...Και τώρα αρχίζει το τρέξιμο...(!) Όσο είναι ήδη ζεστά, τα ξεκολλάμε με μια σπάτουλα απ'το χαρτί και τα λυγίζουμε στη μέση, βάζοντας το χαρτάκι με τ'απόφθεγμα/παροιμία ενδιάμεσα.
Ακουμπάμε την κλειστή πλευρά του μπισκότου πάνω στο χείλος μιας κούπας ή ενός φλυτζανιού και λυγίζουμε πάλι στη μέση το μπισκότο για να πάρει το ζητούμενο σχήμα.
Αμέσως μετά, καλό είναι να βάλουμε το μπισκότο σε μια θήκη για muffins για να διατηρηθεί το σχήμα μέχρι να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου