Από την Φινλανδία στο πιάτο σας από το αλάτι και πιπέρι, μια πολύ νόστιμη σούπα που αξίζει να μαγειρέψετε!!
Υλικά
4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
800 ml νερό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
400 γρ φιλέτο σολωμού
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
Χυμό μισού λεμονιού
6 κουταλιές φρέσκο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Βράζουμε τα λαχανικά, το μπαχάρι και τη δάφνη με νερό σε μια κατσαρόλα
Αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα από τον σολομό
Κόβουμε το σολομό κυβάκια και τον βάζουμε κι αυτόν στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
4 Πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
800 ml νερό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
400 γρ φιλέτο σολωμού
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
Χυμό μισού λεμονιού
6 κουταλιές φρέσκο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Βράζουμε τα λαχανικά, το μπαχάρι και τη δάφνη με νερό σε μια κατσαρόλα
Αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα από τον σολομό
Κόβουμε το σολομό κυβάκια και τον βάζουμε κι αυτόν στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και άνηθο.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου