ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ)
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο
για το ταψί
5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σε σκόνη
(ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ
ΜΕΤΑ ΔΕ ΚΟΒΕΤΑΙ)
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε το ένα
φύλλο σφολιάτας και
κόβουμε προσεχτικά όσο τυχόν περισσεύει. Προθερμαίνουμε τον
φούρνο στους 180 βαθμούς
πάνω κάτω με αντιστάσεις.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη
και τις βανίλιες και σιγοβράζω
σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας που
και που. Προτού πάρει βράσει
ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας
μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο
και ανακατεύω μέχρι να
λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, την
απλώνουμε ομοιόμορφα και
σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε κομμάτια
και ψήνουμε την μπουγάτσα στον
φούρνο για 45 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε την αφήνουμε να
κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με μείγμα ζάχαρης άχνης και κανέλλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δημοσίευση σχολίου