RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μπουγάτσα

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ) 
ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα

1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 βανίλιες

1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο για το ταψί

5 - 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σε σκόνη



(ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΚΟΒΕΤΑΙ)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μπουγάτσα

Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και

κόβουμε προσεχτικά όσο τυχόν περισσεύει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

πάνω κάτω με αντιστάσεις.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και σιγοβράζω

σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας που και που. Προτού πάρει βράσει

ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να

λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, την απλώνουμε ομοιόμορφα και

σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την μπουγάτσα στον

φούρνο για 45 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με μείγμα ζάχαρης άχνης και κανέλλας.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0