ΥΛΙΚΑ
2 ξερά κρεμμύδια (στο multi)
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
150 γραμ. ρεγγάτο
150 γραμ. γκούντα
2 αυγά
[post_ad]
500
γραμ. μανιτάρια φρέσκα (όποια σας αρέσουν)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα2 ξερά κρεμμύδια (στο multi)
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
150 γραμ. ρεγγάτο
150 γραμ. γκούντα
2 αυγά
[post_ad]
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
200
γραμ. αλεύρι
1 αυγό
100
γραμ. βούτυρο
7-8 κουταλιές κρύο νερό
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη τάρτας. Κόβουμε το βούτυρο σε
μικρά κομματάκια και το ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το κάνουμε μια μπάλα
και το τυλίγουμε σε μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι,
ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα τυριά τα οποία έχουμε τρίψει.
Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά και
τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει φέτες.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο με τα
χέρια ή με μικρό πλάστη και την απλώνουμε σε ταρτιέρα ελαφρά λαδωμένη.
Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη το μείγμα και ψήνουμε στους
180° για 20`-25` λεπτά.
ΣΗΜ. Αντί για γραβιέρα μπορούμε να βάλουμε ένα πικάντικο,
καπνιστό τυρί.
Το μυστικό είναι να
κάψουμε καλά το τηγάνι στην αρχή πριν βάλουμε τα μανιτάρια, γιατί αλλιώς τα
μανιτάρια που περιέχουν πολλά υγρά
θα μας βγουν σαν βραστά κι όχι με τη νοστιμιά του
σοταρισμένου.
Μπορούμε αντί να φτιάξουμε τη ζύμη τάρτας να πάρουμε έτοιμη
ζύμη κουρού.

Δημοσίευση σχολίου