RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ντόνατς εύκολα και νόστιμα

Ντόνατς γεμιστά με Μερέντα στο φούρνο ή στο τηγάνι
5  Η ελαφριά εκδοχή του ντόνατς.
Αν τα κάνετε στο φούρνο θα θυμίζει πιο πολύ με γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μερεντα.
Όπως και να τα κάνετε μικροί μεγάλοι θα τα ευχαριστηθούν σίγουρα!!!!


Υλικά

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1 κρόκο αυγού
40γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο
λίγο πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κύβο μαγιά (42 γρ)

Για την γέμιση: μαρμελάδα ή μερέντα

Για το αλλειμα: 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο , άχνη ζάχαρη

Πως γίνεται:

Βάζουμε την μερέντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
Λιώνουμε την μαγιά με το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη.

Εκτέλεση:

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την ζύμη ένα λεπτό φύλλο 2-3 χιλ., με ένα κουπ πατ στρόγγυλο κόβουμε την ζύμη σε κύκλους,  βάζουμε στους μισούς κύκλους στο κέντρο μια κουταλιά Μερέντα, σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο, πιέζουμε τις άκρες με το κου πατ που τα κόψαμε στην αρχή κόβουμε τα περισσεύματα.
Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 λίτρο λάδι να ζεσταθεί αρκετά και τα τηγανίζουμε ή λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 –200 βαθμούς για  12 –15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.  


Καλή Επιτυχία!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0