Κουνέλι γεμιστό
Μια πεντανόστμη συνταγή που θα βάλετε σίγουρα στο μενού σας!
ΥΛΙΚΑ
Πλένετε καλά το κουνέλι και το αλατίζετε.
Αλείφετε με τα χέρια σας το βούτυρο εσωτερικά στο κουνέλι.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 κιλό γιαούρτι με το ρύζι, την ρίγανη, λίγο αλάτι-πιπέρι και μετά βάζετε το μείγμα μέσα στο κουνέλι με ένα κουτάλι. (Να γεμίσει καλά.)
Έπειτα το ράβουμε με κλωστή ώστε να μην μπορεί η γέμιση να βγεί έξω.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει.
Βάζουμε και το κουνέλι, ρίχνουμε νερό, λεμόνι, λάδι και λίγη ρίγανη & πιπέρι πάνω στις πατάτες όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει.
Τέλος αλείφουμε το κουνέλι με το υπόλοιπο 1/2 κιλό γιαούρτι από πάνω να πάει παντού.
Ψήνετε στους 200°C για 1 1/2 ώρα περίπου. (Αερόθερμο)
Μπορεί να μην χρειαστεί 1 κιλό γιαούρτι για την γέμιση υπολογίστε και λίγο με το μάτι γιατί είναι ανάλογα το κουνέλι. Για να μην ξεραθεί το γιαούρτι κατά το ψήσιμο σκεπάστε το με ένα αντικολιτικό χαρτί (μόνο το κουνέλι και να μην ακουμπήσει πολύ το γιαούρτι) για 1/2 ώρα και μετά μπορείτε να το βγάλετε για να ροδοκοκκινίσει και αυτό.
Μια πεντανόστμη συνταγή που θα βάλετε σίγουρα στο μενού σας!
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι ολόκληρο
1 1/2 κιλό γιαούρτι
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι
λίγη ρίγανη και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη
αλάτι
πατάτες
λεμόνι-λάδι
βελόνα και κλωστή
[post_ad]
1 1/2 κιλό γιαούρτι
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι
λίγη ρίγανη και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη
αλάτι
πατάτες
λεμόνι-λάδι
βελόνα και κλωστή
[post_ad]
Αλείφετε με τα χέρια σας το βούτυρο εσωτερικά στο κουνέλι.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 κιλό γιαούρτι με το ρύζι, την ρίγανη, λίγο αλάτι-πιπέρι και μετά βάζετε το μείγμα μέσα στο κουνέλι με ένα κουτάλι. (Να γεμίσει καλά.)
Έπειτα το ράβουμε με κλωστή ώστε να μην μπορεί η γέμιση να βγεί έξω.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει.
Βάζουμε και το κουνέλι, ρίχνουμε νερό, λεμόνι, λάδι και λίγη ρίγανη & πιπέρι πάνω στις πατάτες όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει.
Τέλος αλείφουμε το κουνέλι με το υπόλοιπο 1/2 κιλό γιαούρτι από πάνω να πάει παντού.
Ψήνετε στους 200°C για 1 1/2 ώρα περίπου. (Αερόθερμο)
Μπορεί να μην χρειαστεί 1 κιλό γιαούρτι για την γέμιση υπολογίστε και λίγο με το μάτι γιατί είναι ανάλογα το κουνέλι. Για να μην ξεραθεί το γιαούρτι κατά το ψήσιμο σκεπάστε το με ένα αντικολιτικό χαρτί (μόνο το κουνέλι και να μην ακουμπήσει πολύ το γιαούρτι) για 1/2 ώρα και μετά μπορείτε να το βγάλετε για να ροδοκοκκινίσει και αυτό.

Δημοσίευση σχολίου