RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κατσίκι στη γάστρα με πατάτες

Κατσίκι στη γάστρα!
Παραδοσιακός τρόπος ψησίματος για το κατσικάκι που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα φαγητό υπέροχο σε γεύση, ζουμερό και καλοψημένο.

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά κατσικάκι γάλακτος
(Διαλέγουμε όποιο μέρος μας αρέσει δηλαδή χεράκι ή μπούτι μαζί με την νεφραμιά (παϊδάκια) και ζητάμε από τον χασάπη να μας το σπάσει για φούρνο)
λίγο ξύδι
μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο χωρισμένες σε μικρές λωρίδες
μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

[post_ad]
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 

Περίπου 4 κιλά πατάτες
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
χυμό από μισό πορτοκάλι
μια κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας ή ρευστή
2 σκελίδες σκόρδο χωρισμένες σε μικρές λωρίδες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο


Κατσίκι στη γάστρα με πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας , το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην γάστρα ή στο ταψί.
Το ραντίζουμε με λίγο ξύδι και ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και το λάδι.
Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κρέας και βάζουμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις βάζουμε στην γάστρα και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι , την ρίγανη και τις ανακατεύουμε.
Στύβουμε τα λεμόνια μαζί με το πορτοκάλι και στο χυμό τους διαλύουμε την μουστάρδα και ραντίζουμε τις πατάτες .
Ρίχνουμε σε διάφορα μέρη ανάμεσα στις πατάτες τα κομματάκια του σκόρδου και τέλος περιχύνουμε με το λάδι.
Κουνάμε λίγο το ταψί για να ενωθούν τα υγρά μεταξύ τους, το σκεπάζουμε με το καπάκι του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε πάνω κάτω φωτιά και σε φουλ θερμοκρασία για περίπου 1,30 ώρα.
Σε μια ώρα από τότε που το βάλαμε στο φούρνο, το βγάζουμε, γυρίζουμε το κρέας και ανακατεύουμε ελαφριά τις πατάτες.
Ένα τέταρτο πριν γίνει το φαγητό το ξεσκεπάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
Άριστος συνοδός του φαγητού φρέσκο και ζεστό ψωμάκι μαζί με μια ωραία και δροσερή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0