Χοιρινό με σέλινο
ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια
1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. βούτυρο
250 ml λευκό κρασί
Ενάμισι κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα)
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
Χυμό ενός λεμονιού
[post_ad]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το κρέας και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρετε το κρέας σκέτο σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει. Μετά βάζετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για κανένα τρίλεπτο.
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το κράσι. Περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί τελείως και προσθέτετε τον μαιντανό και περίπου μισό λίτρο νερό.
Xαμηλώνετε τη φωτιά μόλις πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε το σέλινο και ξεχωρίζετε τα κοτσάνια απο τα φύλλα. Αφού περάσει η απαραίτητη ώρα(βλ. παραπάνω) και δυναμώσετε τη φωτιά ρίχνετε τα κοτσάνια μαζι με ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνετε τα φύλλα μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε για άλλη μια φορά(με μέτρο) και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα άκομα.
Για το αυγολέμονο χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός. Χτυπάτε και τον κρόκο του αυγού ξεχωριστά. Αδειάζετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί. Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
4 εως 6 μερίδες!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια
1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό
40 γρ. βούτυρο
250 ml λευκό κρασί
Ενάμισι κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα)
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
Χυμό ενός λεμονιού
[post_ad]

Πλένετε το κρέας και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρετε το κρέας σκέτο σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει. Μετά βάζετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για κανένα τρίλεπτο.
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το κράσι. Περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί τελείως και προσθέτετε τον μαιντανό και περίπου μισό λίτρο νερό.
Xαμηλώνετε τη φωτιά μόλις πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε το σέλινο και ξεχωρίζετε τα κοτσάνια απο τα φύλλα. Αφού περάσει η απαραίτητη ώρα(βλ. παραπάνω) και δυναμώσετε τη φωτιά ρίχνετε τα κοτσάνια μαζι με ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνετε τα φύλλα μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε για άλλη μια φορά(με μέτρο) και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα άκομα.
Για το αυγολέμονο χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός. Χτυπάτε και τον κρόκο του αυγού ξεχωριστά. Αδειάζετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί. Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
4 εως 6 μερίδες!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δημοσίευση σχολίου