Ένα φαγητό, που μας, θυμίζει οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι και υπέροχες συγγενικές και φιλικές συγκεντρώσεις.
Αν το αρνάκι μας είναι μικρό: 7 με 8 κιλά τότε το φαγητό μας θα είναι όνειρο!
ΥΛΙΚΑ
2 Κιλα αρνίσιο(α) μπούτι(α) σε μερίδες ή ολόκληρο(α)
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
4 με 5 κλωνάρια μαϊντανό
1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κιλό κριθαράκι χοντρό
Αλάτι - πιπέρι
Κανέλα και γαρύφαλο
Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη
[post_ad]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω - γύρω.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πειπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και 1½ λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 20'. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Σε ταψί φούρνου βάζουμε το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας και το κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Η σάλτσα μας, πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50΄περίπου.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.
Μερίδες: 8
ΥΛΙΚΑ
2 Κιλα αρνίσιο(α) μπούτι(α) σε μερίδες ή ολόκληρο(α)
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
4 με 5 κλωνάρια μαϊντανό
1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κιλό κριθαράκι χοντρό
Αλάτι - πιπέρι
Κανέλα και γαρύφαλο
Κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη
[post_ad]

Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω - γύρω.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πειπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και 1½ λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 20'. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Σε ταψί φούρνου βάζουμε το κρέας, τη σάλτσα ντομάτας και το κριθαράκι. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Η σάλτσα μας, πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50΄περίπου.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.
Μερίδες: 8
Δημοσίευση σχολίου