RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τας κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. μοσχάρι
4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κανελογαρύφαλα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό ξηρό κρασί

[post_ad]
Τας κεμπάπ Εκτέλεση



Τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε το κρέας να ψηθεί για 4-5 λεπτά ώστε να αποβάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Περιμένουμε 1-2 λεπτά να κάψει και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σοταριστούν όλα τα υλικά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κανελογαρύφαλα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αλάτι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε τα υγρά τις κατσαρόλας και ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το τας κεμπάπ με πουρέ πατάτες, πουρέ μελιτζάνας, ρύζι ή και τηγανιτές πατάτες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0