RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μπριάμ χωριάτικο

Υλικά

500 γρ., μελιτζάνες  καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ., πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ., κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
500 γρ., πιπεριές μακρόστενες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
6 ώριμες ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας, μαϊντανός  ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας, σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
[post_ad]

Μπριάμ χωριάτικο Εκτέλεση

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, αφού τις αλατίσετε για να ξεπικρίσουν. Τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά. Ζεσταίνετε μια ποσότητα ελαιόλαδου σε φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά με την εξής σειρά: πατάτες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πιπεριές και τέλος τις μελιτζάνες. Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα.
Ανακατεύετε σε μπολ τις ντομάτες με το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το υπόλοιπο λάδι. Στρώνετε σε ταψί τα σοταρισμένα λαχανικά και τα περιχύνετε με το μείγμα της ντομάτας.
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα. Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο, ανακατεύετε προσεκτικά τα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε το μπριάμ χλιαρό και το συνοδεύετε με φέτα (προαιρετικά).

Καλή Επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0