Μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή
Υλικά
Ουρά μοσχαρίσια: 1.300 γρ., κομμένη σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Κρεμμυδάκια στιφάδου: 450 γρ. καθαρισμένα
Βασιλικός ψιλοκομμένος
Ανιθος ψιλοκομμένος
Μπαχάρι: 5 κόκκοι
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
σάλτσα τομάτας: 500ml έτοιμη ή σπιτική
αλάτι & πιπέρι
ζωμός μοσχαρίσιος: 1.200ml

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμύδια του στιφάδου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το βασιλικό, τον άνηθο, το μπαχάρι, τη δάφνη, το ξυλάκι κανέλας, το γαρίφαλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το μοσχαρίσιο ζωμό και σιγοβράζετε για 55’ περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Καλή επιτυχία
Υλικά
Ουρά μοσχαρίσια: 1.300 γρ., κομμένη σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Κρεμμυδάκια στιφάδου: 450 γρ. καθαρισμένα
Βασιλικός ψιλοκομμένος
Ανιθος ψιλοκομμένος
Μπαχάρι: 5 κόκκοι
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
σάλτσα τομάτας: 500ml έτοιμη ή σπιτική
αλάτι & πιπέρι
ζωμός μοσχαρίσιος: 1.200ml

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμύδια του στιφάδου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το βασιλικό, τον άνηθο, το μπαχάρι, τη δάφνη, το ξυλάκι κανέλας, το γαρίφαλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το μοσχαρίσιο ζωμό και σιγοβράζετε για 55’ περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Καλή επιτυχία
Δημοσίευση σχολίου