RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή

Μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή

Υλικά
Ουρά μοσχαρίσια: 1.300 γρ., κομμένη σε μερίδες 
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Κρεμμυδάκια στιφάδου: 450 γρ. καθαρισμένα
Βασιλικός ψιλοκομμένος

Ανιθος ψιλοκομμένος
Μπαχάρι: 5 κόκκοι
2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

ελαιόλαδο
σάλτσα τομάτας: 500ml έτοιμη ή σπιτική
αλάτι & πιπέρι
ζωμός μοσχαρίσιος: 1.200ml


Μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή
Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμύδια του στιφάδου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το βασιλικό, τον άνηθο, το μπαχάρι, τη δάφνη, το ξυλάκι κανέλας, το γαρίφαλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το μοσχαρίσιο ζωμό και σιγοβράζετε για 55’ περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.


Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0