RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό
Υλικά

Μοσχαρίσιο συκώτι 800 γρ.   
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ.   
Βούτυρο 100 γρ.   
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.   
Μανιτάρια σε φέτες 350 γρ.   
2 Λεμόνια τον χυμό τους   
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού    
Αλάτι-πιπέρι

[post_ad]
Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το συκώτι από τα σκληρά μέρη του και το βάζουμε να σουρώσει. Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι, κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και τις αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λωρίδες από το συκώτι και το ψήνουμε για 8-10 λεπτά όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού και το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0