Σκορδαλιά με πατάτες
Υλικά4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
1 λεμόνι ο χυμός
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
[post_ad]

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό. Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε. Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λιώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως θα σφίξει.
Σερβίρετε με τηγανιτό μπακαλιάρο:
Καλή επιτυχία
Υλικά4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
1 λεμόνι ο χυμός
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)
[post_ad]

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό. Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού. Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε. Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λιώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως θα σφίξει.
Σερβίρετε με τηγανιτό μπακαλιάρο:
Καλή επιτυχία
Δημοσίευση σχολίου