RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Βακαλάος κροκέτες

Βακαλάος κροκέτες

Υλικά1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
1/2 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
βούτυρο
2 αυγά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνι
λεμόνι

[post_ad]
Βακαλάος κροκέτες Μπακαλιάρος
Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα σκεπάζετε με κρύο νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν γίνουν χλιαρά τα στραγγίζετε και τα κομματιάζετε με πηρούνι.
    Βράζετε με την φλούδα τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Πριν κρυώσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ή τις λιώνετε με πηρούνι.
    Προσθέτετε τον πουρέ στο μπακαλιάρο, τα κρεμμύδια αφού τα σωτάρετε με λίγο βούτυρο, ένα αυγό και ένα κροκάδι. Δουλεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
    Πλάθετε το μίγμα σε κροκέτες και τις αλευρώνετε. Τις βουτάτε στο ασπράδι, αφού το χτυπήσετε με ένα κουταλάκι λάδι. Κατόπιν τις τυλίγετε στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε μπόλικο και καυτό λάδι.


Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0