RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ρολό κιμά γεμιστό

Υλικά 

1 κιλό κιμά από μοσχάρι.
500 γρ. κιμά χοιρινό.
Μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα.
Φρυγανιά τριμμένη 50 με 100 γρ.
3 βρασμένα αυγά καθαρισμένα.
2 αυγά για το ζύμωμα του κιμά.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Μαϊντανο 4 κλωναράκια.
3 φέτες μπέικον.
6 φέτες τυρί γκούντα.
Λωριδες λεπτές από μια πιπεριά Φλωρίνης.
Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
2 κουταλίες φυτίνη της αρεσκείας σας.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
[post_ad]
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ η λεκάνη τους κιμάδες και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού που προηγουμένως έχουμε μουσκέψει και στραγγίξει καλά, ρίχνουμε τα δύο αυγά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τον μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μας και αναλόγως του πόσο υγρό είναι προσθέτουμε φρυγανιά ( δεν θέλουμε να είναι πολύ υγρή αλλά ούτε πολύ σφιχτή η ζύμη μας )
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε στα δύο, παιρνουμε το ένα μέρος και το πλάθουμε ώστε να γίνει μακρουλό σαν φρατζόλα και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, το πατάμε στην μέση ώστε να δημιουργήσουμε κατά μήκος ένα αυλάκι, τωρα στο αυλάκι που δημιουργήσαμε τοποθετούμε 3 φέτες γκούντα και από πάνω της λωρίδες πιπεριάς φλωρίνη, τυλιγουμε τα αυγά μας με φέτες μπέικον και τα τοποθετουμε πάνω από τις πιπεριές, ύστερα βάζουμε πάνω από τα αυγά μας λωρίδες πιπεριάς και τα τις σκεπάζουμε με τυρί γκούντα.
Πάμε στο δεύτεροο μέρος της ζύμης μας και την πλάθουμε στο ίδιο μάκρος με την προηγούμενη και την βάζουμε ακριβώς πάνω από την γέμιση μας σκεπάζοντάς την, πατάμε καλά να ενώσουν οι άκρες, λιώνουμε την φυτίνη σε ένα μπρίκι το αλοίφουμε και είμαστε έτοιμοι.
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς κελσίου για μιά ώρα και τριάντα λεπτά, σερβίρεται με πατάτες φούρνου η τηγανητές, ( μπορείτε στα πλαϊνά του ρολού να βάλετε πατάτες κομμένες για φούρνο και να τις ψήσετε μαζί με το ρολό )

Καλή επιτυχία!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0