Χοιρινή σπάλα σκορδάτη με πατάτες στην γάστρα
Υλικά
11/2 εως 2 κιλά σπάλα χοιρινή χωρίς κόκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες κομμένες για φούρνο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά
2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
Χυμό ενός λεμονιού
[post_ad]
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη η σπάλα μας να ειναι μονοκόματη και μακρουλή οσο γίνεται, πλένουμε το κρέας και το στραγγιζουμε για μισή ώρα και μετά το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και πάπρικα και το αλοιφουμε με το χέρι μας να πάει παντού, μετα ανοίγουμε μικρές τρυπούλες στο κρέας και κόβουμε την μιά σκελίδα σκόρδο σε κοματακια και τα χώνουμε στις τρυπούλες.
Υστερα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος φούρνου, τις ρίχνουμε στην γάστρα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα, τρίβουμε δύο σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη και το ρίχνουμε στις πατάτες, ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν καλά τα μπαχαρικά και το σκόρδο, τραβάμε στην άκρη τις πατάτες αφήνοντας χώρο για το κρέας και το τοποθετούμε στην μέση, ριχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και 11/2 ποτήρι νερό, βάζουμε την φυτίνη πάνω στο κρέας και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για δύο ώρες, στα μισά περίπου κάνουμε έναν έλεγχο και αν χρειάζεται σημπληρώνουμε λίγο νερό.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
11/2 εως 2 κιλά σπάλα χοιρινή χωρίς κόκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες κομμένες για φούρνο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά
2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
Χυμό ενός λεμονιού
[post_ad]
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη η σπάλα μας να ειναι μονοκόματη και μακρουλή οσο γίνεται, πλένουμε το κρέας και το στραγγιζουμε για μισή ώρα και μετά το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και πάπρικα και το αλοιφουμε με το χέρι μας να πάει παντού, μετα ανοίγουμε μικρές τρυπούλες στο κρέας και κόβουμε την μιά σκελίδα σκόρδο σε κοματακια και τα χώνουμε στις τρυπούλες.
Υστερα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος φούρνου, τις ρίχνουμε στην γάστρα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα, τρίβουμε δύο σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη και το ρίχνουμε στις πατάτες, ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν καλά τα μπαχαρικά και το σκόρδο, τραβάμε στην άκρη τις πατάτες αφήνοντας χώρο για το κρέας και το τοποθετούμε στην μέση, ριχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και 11/2 ποτήρι νερό, βάζουμε την φυτίνη πάνω στο κρέας και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για δύο ώρες, στα μισά περίπου κάνουμε έναν έλεγχο και αν χρειάζεται σημπληρώνουμε λίγο νερό.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου