RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά

1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
300γρ. λάδι
200γρ. ρύζι
1/2 κιλό κληματόφυλλα
άνηθο, μαϊντανός, δυόσμος
αλάτι
1 λεμόνι

[post_ad]
Εκτέλεση
Συνταγή Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ζεματάμε τα φύλλα αν είναι φρέσκα.Επειδή όμως το χειμώνα δεν υπάρχουν φρέσκα μεταχειριζόμαστε

του ξιδιού. Ξεπλένουμε τα φύλλα να φύγει η αλμυράδα τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα
κρεμμυδάκια και τα καβουρδίζουμε με το μισό λάδι. Όταν ξανθίνουν τους ρίχνουμε λίγο νερό(μισό ποτήρι)

και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει προηγουμένος, το μαϊντανό,

το δυόσμο, το άνηθο ψιλοκομμένα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε μ' ένα ξύλινο κουτάλι, δυο - τρεις

φορές, τα βγάζουμε από τη φωτιά και με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μίγμα και γεμίζουμε τα φύλλα.

Στον πυθμένα της κατσαρόλας στρώνουμε ντομάτα σε ροδέλες και τοποθετούμε επάνω τα ντολμαδάκια.

Στίβουμε ένα λεμόνι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε 1/2 κιλό νερό σκεπάζουμε

τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο ανάποδα και με το καπάκι την κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη

φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό. Αν δεν έχει βράσει το ρύζι προσθέτουμε

λίγο νερό και το αφήνουμε για λίγο ακόμη στη φωτιά.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0