Υλικά
1/2 κιλό φακές
2 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. λάδι
λίγο ξύδι
λίγο αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
[post_ad]
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε, με νερό
μέσα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, χύνουμε το
νερό. Κατόπιν τις σκεπαζουμε με άλλο νερό και τις ξαναβάζουμε να
βράσουν. Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, δάφνη και το ανάλογο αλατι και
πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν. Διαλύουμε, τότε, 1 κουταλιά
της σούπας αλεύρι με 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι, το ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα, τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τις
σερβίρουμε μέσα σε σουπιέρα.
Καλή επιτυχία!!!
1/2 κιλό φακές
2 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. λάδι
λίγο ξύδι
λίγο αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
[post_ad]
Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε, με νερό
μέσα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, χύνουμε το
νερό. Κατόπιν τις σκεπαζουμε με άλλο νερό και τις ξαναβάζουμε να
βράσουν. Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, δάφνη και το ανάλογο αλατι και
πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν. Διαλύουμε, τότε, 1 κουταλιά
της σούπας αλεύρι με 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι, το ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα, τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τις
σερβίρουμε μέσα σε σουπιέρα.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου