Υλικά
1 κιλό γαρίδες
300 γρ. κρεμμυδάκια
1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες
300 γρ. κρασί άσπρο αρετσίνωτο
3-4 κουταλιές της σούπας βούτηρο
ή 8 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
[post_ad]
Καλή επιτυχία!!!
1 κιλό γαρίδες
300 γρ. κρεμμυδάκια
1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες
300 γρ. κρασί άσπρο αρετσίνωτο
3-4 κουταλιές της σούπας βούτηρο
ή 8 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
[post_ad]
Εκτέλεση
Οι γαρίδες γιαχνί παρασκευάζονται σαν φαγήτο και δε χρειάζεται να τις βράσουμε προήγουμενα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτηρο ή το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και όταν πάρουν λαι οι ντομάτες 1-2
βράσεις ρίχνουμε το κρασί το μαϊντανό ψιλοκομμένο το ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο νερό και
αφήνουμε τη σάλτσα αυτή να πάρει μερικές βράσεις.Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες κόβοντάς τους
τα πόδια και τα μουστάκια με ένα ψαλίδι. Τις πλένουμε καλά τις στραγγίζουμε τις ρίχνουμε μεα στην
κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά της ώρας περίπου, ώσπου να πυκνωθεί
η σάλτσα. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αδειάζουμε μέσα σε μια πιατέλα βαθουλή και το σερβίρουμε.
Οι γαρίδες γιαχνί παρασκευάζονται σαν φαγήτο και δε χρειάζεται να τις βράσουμε προήγουμενα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτηρο ή το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και όταν πάρουν λαι οι ντομάτες 1-2
βράσεις ρίχνουμε το κρασί το μαϊντανό ψιλοκομμένο το ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο νερό και
αφήνουμε τη σάλτσα αυτή να πάρει μερικές βράσεις.Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες κόβοντάς τους
τα πόδια και τα μουστάκια με ένα ψαλίδι. Τις πλένουμε καλά τις στραγγίζουμε τις ρίχνουμε μεα στην
κατσαρόλα με τη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά της ώρας περίπου, ώσπου να πυκνωθεί
η σάλτσα. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αδειάζουμε μέσα σε μια πιατέλα βαθουλή και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου