RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Καλαμάρια τηγανητά

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

250 γρ. λάδι

Αλεύρι

Αλάτι

2 λεμόνια

Εκτέλεση
Καλαμάρια τηγανητά

Βγάζουμε το κοκκαλάκι από κάθε καλαμαράκι, σχίζουμε την κοιλιά τους και αφαίρουμε την

άμμο που μπορεί να έχει και ότι άλλο υπάρχει. Τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει όλο το

μελάνι και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν . Έχουμε ένα τηγάνι στη φωτιά

με λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα καλαμαράκια που έχουμε προηγούμενα αλευρώσει.

Τα σκεπάζουμε με καπάκι για να μην πετάξει το λάδι και με ένα μακρύ πηρούνι τα

γυρίζουμε για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

Όταν τα τηγανίσουμε όλα τα αλατίζουμε τα βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα σε σχήμα

λόφου και τα γαρνίρουμε με δυο λεμόνια κομμένα στη μέση.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0