Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
250 γρ. λάδι
Αλεύρι
Αλάτι
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βγάζουμε το κοκκαλάκι από κάθε καλαμαράκι, σχίζουμε την κοιλιά τους και αφαίρουμε την
άμμο που μπορεί να έχει και ότι άλλο υπάρχει. Τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει όλο το
μελάνι και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν . Έχουμε ένα τηγάνι στη φωτιά
με λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα καλαμαράκια που έχουμε προηγούμενα αλευρώσει.
Τα σκεπάζουμε με καπάκι για να μην πετάξει το λάδι και με ένα μακρύ πηρούνι τα
γυρίζουμε για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Όταν τα τηγανίσουμε όλα τα αλατίζουμε τα βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα σε σχήμα
λόφου και τα γαρνίρουμε με δυο λεμόνια κομμένα στη μέση.
Καλή επιτυχία!!!
1 κιλό καλαμαράκια
250 γρ. λάδι
Αλεύρι
Αλάτι
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βγάζουμε το κοκκαλάκι από κάθε καλαμαράκι, σχίζουμε την κοιλιά τους και αφαίρουμε την
άμμο που μπορεί να έχει και ότι άλλο υπάρχει. Τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει όλο το
μελάνι και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν . Έχουμε ένα τηγάνι στη φωτιά
με λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα καλαμαράκια που έχουμε προηγούμενα αλευρώσει.
Τα σκεπάζουμε με καπάκι για να μην πετάξει το λάδι και με ένα μακρύ πηρούνι τα
γυρίζουμε για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Όταν τα τηγανίσουμε όλα τα αλατίζουμε τα βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα σε σχήμα
λόφου και τα γαρνίρουμε με δυο λεμόνια κομμένα στη μέση.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου