RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Καλαμάρια γεμιστά

Υλικά

8 καλαμαράκια μέτρια προς μεγάλα
250 γρ. λάδι
150 γρ. κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός
100 γρ. ρύζι
30 γρ. κουκουνάρια
Αλάτι, πιπέρι

[post_ad]
Εκτέλεση
 Καλαμάρια γεμιστά

Καθαρίζουμε πρώτα τα καλαμαράκια αφαιρώντας τους το κόκαλο και τα μάτια και

με προσοχή αποχωρίζουμε τη φούσκα με το μελάνι και τα πλένουμε καλά. Τα

στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια τα

κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα

κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν

ένα χρυσόξανθο χρώμα. Τότε προσθέτουμε τα κομματάκια απ' τα καλαμαράκια που

κόψαμε προηγούμενα. Τα φέρνουμε μερικές βόλτες και προσθέτουμε το μαϊντανό

ψιλοκομμένο και το ρύζι (που έχουμε προηγουμένα πλύνει και στραγγέσει).

Επίσης ρίχνουμε λίγο νερό (δηλαδή, τόσο όσο χρειάζεται για να μισοψηθεί το ρύζι)

και το ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη γέμισει σε

σιγανή φωτιά μέχρις ότου το ρύζι απορροφήσει τα υγρά. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα

απο τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει η γέμιση. Ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα

κουκουνάρια, τα ανακατεύουμε και με ένα κουταλάκι γέμιζουμε τα καλαμαράκια. Τα

τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα χαμηλή και από πάνω τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο

λάδι και λίγο νερό (περίπου 60-75 γρ. είναι αρκετό). Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτριο

φούρνο για να ψηθούν τα καλαμαράκια 25 λεπτά της ώρας περίπου. Όταν ψηθούν τα αποσύρουμε

από τη φωτιά και τα σερβίρουμε τοποθετώντας τα σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο.

Απο πάνω τα περιχύνουμε με το λάδι τους.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0