RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μύδια τηγανητά

Υλικά

2 1/2 κιλά μύδια μεγάλα
150 γρ. αλεύρι
2 αυγα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

[post_ad]
Εκτέλεση
Συνταγή Μύδια τηγανητά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια.Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά, τα σκεπάζουμε και μετά απο

5 λεπτά της ώρας περίπου όταν ανοίξουν τα μύδια τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το φαγητό τους

το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αλατοπιπερώνουμε. Το ζουμί το περνάμε από ένα τουλουπάνι και το αφήνουμε

στην άκρη.

Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα το κρασί λίγο λίγο ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα.

Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και το ζουμί από τα μύδια που περάσαμε προηγούμενα από τουλουπάνι, τους

κρόκους των αυγών και ανάλογο αλάτι και δουλεύουμε με το σύρμα ώσπου να γίνει ένας χυλός. Χτυπάμε τα δυο

ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγγα σφιχτή και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα, μέσα στο χυλό

μαζί με τα μύδια.Παίρνουμε με ένα κουτάλι 2-3 μύδια μαζί και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι,

φροντίζοντας να μη βάζουμε πολλές κουταλιές, γιατί φουσκώνουν και γίνονται σαν τηγανίτες. Τα τηγανίζουμε,

ώσπου να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα, γύρω - γύρω. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και

τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Όταν τηγανίσουμε και στραγγίσουμε όλα τα μύδια

τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σχήμα λόφου και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0