Υλικά
1 κιλό σουπιές μικρές
1 1/2 κιλό σπανάκι
150 γρ. λάδι
3-4 κρεμμύδια
Λίγες σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
2 ματσάκια μαϊντανό
1 λεμόνι
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
[post_ad]
1 κιλό σουπιές μικρές
1 1/2 κιλό σπανάκι
150 γρ. λάδι
3-4 κρεμμύδια
Λίγες σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
2 ματσάκια μαϊντανό
1 λεμόνι
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
[post_ad]
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές όπως τα καλαμαράκια. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι
και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια σε φέτες και ανακατεύουμε μ' ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να
ξανθίνουν. Όταν ξανθίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το σπανάκι που το έχουμε προηγουμένα καθαρίσει , κόψει,
πλύνει και στραγγίσει καλά. Σκεπάζουμε τότε την κατσαρόλα με το καπάκι της για να μαραθεί το σπανάκι.
Όταν μαραθεί και πέσει το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε και τις σουπιές μέσα στην
κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 10 λεπτά της ώρας περίπου. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε
τις σταφίδες (ζήτημα αρεσκείας), ανάλογο αλάτι, πιπέρι, το χυμό του λεμονιού και λιγο νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να ψηθεί και πυκνωθεί η σάλτσα του.
Όταν είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό και κρύο.
Καλή επιτυχία!!!
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές όπως τα καλαμαράκια. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι
και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια σε φέτες και ανακατεύουμε μ' ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να
ξανθίνουν. Όταν ξανθίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το σπανάκι που το έχουμε προηγουμένα καθαρίσει , κόψει,
πλύνει και στραγγίσει καλά. Σκεπάζουμε τότε την κατσαρόλα με το καπάκι της για να μαραθεί το σπανάκι.
Όταν μαραθεί και πέσει το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε και τις σουπιές μέσα στην
κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 10 λεπτά της ώρας περίπου. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε
τις σταφίδες (ζήτημα αρεσκείας), ανάλογο αλάτι, πιπέρι, το χυμό του λεμονιού και λιγο νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να ψηθεί και πυκνωθεί η σάλτσα του.
Όταν είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό και κρύο.
Δημοσίευση σχολίου