RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα Καθαράς Δευτέρας - Γεμιστά καλαμαράκια

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα κούλουμα και την έξοδο μας στην εξοχή,τα νηστήσιμα εδέσματα και την λαγάνα.Επίλεκτη θέση στο μενού της Καθαράς Δευτέρας έχουν τα νηστήσιμα θαλασσινά, λοιπόν ας συνδυάσουμε την γευστικότατη ταραμοσαλάτα και τη λαγάνα μας με γεμιστά καλαμαράκια.

Υλικά

1 ΚΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Ι ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΠΡΑΣΙΝΗ ,1 ΚΟΚΚΙΝΗ, 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΝΗΘΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ & Ι ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΡΥΖΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

[post_ad]

Κούλουμα Καθαράς Δευτέρας - Γεμιστά καλαμαράκια
Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε,και βράζουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Τσιγαρίζουμε το μισό λάδι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, το μαιντανό, τις ψιλοκομμένες πιπεριές αλάτι πιπέρι και τον ντοματοπελτέ αν επιθυμούμε να γίνουν κοκκινιστά. Αφού όλα αυτά πάρουν μια βράση προσθέτουμε τόσο ρύζι όσο να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση μαζί με μισό φλιτζάνι νερό .

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση.
Έπειτα τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε με μια φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ μαζί με το υπόλοιπο λάδι και νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι, τότε είναι έτοιμα.
Για εσάς που δεν είστε φίλοι της σάλτσας μπορείτε αντί για ντοματοπελτέ να προσθέσετε λεμόνι η ακόμη και λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0