RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Valentine's Menu

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά δωράκια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και φέτος θέλετε να κάνετε μια ξεχωριστή έκπληξη στο ταίρι σας, που θα του μείνει αξέχαστη, τότε δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε για εκείνον/η ένα δείπνο με τα χεράκια σας.
Σίγουρα θα το εκτιμήσει πολύ. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα πρέπει νa είναι κάτι που δε θα κοστίσει πολύ, θα είναι εύκολο στην παρασκευή, αλλά και θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία και για τους δυο σας.
Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα δείπνο που θα περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι, σύκα και καρύδια, πέννες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα και ως επιδόρπιο ένα ζεστό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό;



Valentine's Menu, το μενού του αγίου Βαλεντίνου
Υλικά

Για τη σαλάτα σπανάκι με σύκα και καρύδια χρειαζόμαστε:

1 ματσάκι ρόκα, 1 ματσάκι σπανάκι και μαρούλι (προαιρετικά)

8 λιαστές ντομάτες

4 ξερά σύκα, κομμένα σε λεπτές φετούλες

καρύδια χοντροκομμένα


Για το dressing

3-4 κουταλιές της σούπας λάδι

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο

1/2 κουταλιά της σούπας νερό

Αλάτι, πιπέρι

Για το κοτόπουλο με τις πέννες θα χρειαστούμε:
3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά

3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου κομμένα σε φέτες

5 λιαστές ντομάτες κομμένες

Λίγο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

100 γραμμ. ελαιόλαδο

300 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)

Για το ζεστό σουφλέ σοκολάτας θα χρειαστούμε:

250 γραμμ. κουβερτούρας

4 αυγά

60 γραμμ. αλεύρι

60 γραμμ. ζάχαρη

200 γραμμ. βούτυρο

1 βανίλια

Παγωτό η κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα


Valentine's Menu, το μενού του αγίου Βαλεντίνου
Εκτέλεση

Σαλάτα σπανάκι με σύκα και καρύδια

Χοντροκόβουμε, λοιπόν, το σπανάκι, τη ρόκα και το μαρούλι με το χέρι (για να μη χάσουνε τις βιταμίνες τους) σ’ ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα σύκα, σε λεπτές επίσης φέτες, και τα καρύδια. Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το μέλι, το νερό, αλάτι και πιπέρι με μέτρο και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και είναι έτοιμη.

Κοτόπουλο με πέννες

Αφού έχουμε βράσει τις πέννες μας, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το κοτόπουλο και αφού ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρασί. Προς το τέλος βάζουμε και τις λιαστές ντομάτες. Αφού λοιπόν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες κι αφού τις ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα.

Ζεστό σουφλέ σοκολάτας

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι και τη βανίλια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό της αρεσκείας σας.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0