Υλικά
750 γρ. κιμά
120 γρ. μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι καρολίνα πλυμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
[post_ad]
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το ένα ασπράδι από τα αβγά, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε αυτήν.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, ώστε να σκεπάσει περίπου το μισό φαγητό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να μείνει με όσο νερό θέλουμε.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο:
Χτυπάμε το ένα ασπράδι και τους δύο κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα ζουμί απ’ το φαγητό, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
Περιχύνουμε με το αβγολέμονο τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από το μάτι.
Καλή επιτυχία!!!
750 γρ. κιμά
120 γρ. μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι καρολίνα πλυμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
[post_ad]
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το ένα ασπράδι από τα αβγά, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε αυτήν.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, ώστε να σκεπάσει περίπου το μισό φαγητό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να μείνει με όσο νερό θέλουμε.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο:
Χτυπάμε το ένα ασπράδι και τους δύο κρόκους με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα ζουμί απ’ το φαγητό, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
Περιχύνουμε με το αβγολέμονο τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από το μάτι.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου