RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Καλαμάρια για καλοφαγάδες ( Πορτογαλία )

Υλικά

6 μέτρια καλαμάρια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βασιλικός ψιλοκομμένος
1/4 κρεμμυδιού τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τρεμμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. λάδι
1ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

[post_ad]
Εκτέλεση
Καλαμάρια για καλοφαγάδες ( Πορτογαλία )

Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε τα καλαμάρια. Αφαιρείτε τα μάτια το σκληρό μέρος του στόματος και το εσωτερικό κόκκαλο. Αφαιρείτε από την σακούλα τα 
πλοκάμια, τα οποία κόβετε σε ψιλά κομμάτακια μαζί με το βασιλικό, τον μαϊντανό το κρεμμύδι, το σκόρδο, και την ντομάτα. Τ' ανακατεύετε, προσθέτοντας το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και μ' αυτό το μίγμα γεμίζετε το εσωτερικό των καλαμαριών. Για να μη βγεί η γέμιση και χυθεί απ' έξω ράβετε το άνοιγμα της σακκούλας με λευκή κλωστή, το δένετε ή το στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα την οποία θα αφαιρέσετε στο τέλος. Τοποθετείτε τα καλαμάρια σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα βάζετε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ραντίζετε με λευκό κρασί και προσθέτετε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το ορεκτικό αυτό κρύο , γαρνίροντας το με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με φρέσκα φύλλα μαρουλιού.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0