RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μύδια με βασιλικό ( Ιταλία )

Υλικά

1 κιλό μύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Αρκετά φύλλα βασιλικού
100 γρ. ελαιόλαδο
Πιπέρι


Εκτέλεση
Ιταλική συνταγή Μύδια με βασιλικό

Το καθάρισμα των μυδιών απαιτεί μεγάλη προσοχή. Τα πλένετε κάτω από τη βρύση
τα βουρτσίζετε και τα ξύνετε καλά για να φύγει το χνούδι. Τα τοποθετείτε λίγα λίγα σ' ένα τηγάνι φαρδύ, με λίγο λάδι, στο οποίο έχετε προσθέσει το σκόρδο και το βασιλικό. Βάζετε το τηγάνι με τα μύδια σε δυνατή φωτιά, χωρίς όμως να τα βράσετε. Όταν ανοίξουν πετάτε τα άδεια κελύφη και τοποθετείτε τα υπόλοιπα με το μαλάκιο σε πιατέλα σε σχήμα κογχυλιού (αν έχετε). Προσθέτετε λίγο από το ζουμί που έμεινε στο τηγάνι, αφού το περάσετε από ένα λεπτό
τουλπάνι, λάδι και πιπέρι. Γαρνίρετε την πιατέλα ολόγυρα με τα φύλλα του βασιλικού και πάνω στα μύδια ρίχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0