RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λυχναράκια - Καλτσούνια

Υλικά

Για τη ζύμη:
200 γρ. ζάχαρη
35 γρ. λάδι
25 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αβγά
65 γρ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
750 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
200 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
Κανέλα για πασπάλισμα

[post_ad]

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη μαργαρίνη, τα αβγά και το γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, ώσπου να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη.

Παίρνουμε απ’ τη ζύμη, μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγουμε με την παλάμη μας μικρούς δίσκους. Βάζουμε 1 κ.σ. απ’ τη γέμιση και κλείνουμε σε ταρτάκι.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λυχναράκια μας. 


  Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0